Publicat de: oazadeliniste | 27/05/2010

Cine-i responsabil pentru succesul tau?

Cine-i responsabil pentru succesul tau?

La intrebarea din titlu suntem tentati sa raspundem ca sunt mai multi factori responsabili: liderul, echipa, norocul, economia, mediul politic, etc. Insa adevaratii lideri inteleg ca ei sunt principalii responsabili pentru rezultatele companiei.

E clar ca si ceilalti factori au un impact, uneori chiar unul semnificativ si cu totii apreciem importanta unei echipe puternice. Liderii de succes chiar isi manifesta aprecierea pentru echipele lor, adesea in public. Din punct de vedere conceptual insa, abordarea pe care o au suna cam asa: succesul business-ului este un merit al echipei, dar o responsabilitate personala.

Scopul acestui articol dar si al seriei “Oameni ca noi nu au noroc“, este sa va consolideze convingerea ca soarta afacerilor voastre depinde in principal de voi. Factorii interni sunt cei responsabili pentru succesul business-ului (mentalitate, aptitudini, obiceiuri, cunostinte, atitudine, etc.) nicidecum cei externi (economie, mediul politic, noroc, piata, etc).

Repet, inteleg ca sunt factori externi care pot avea efecte uneori chiar dramatice asupra unei companii, insa acestia sunt rari si de obicei pot fi evitati. Ca lider al companiei tale, este datoria ta sa inveti sa-i prevezi si sa-i exploatezi, dar niciodata sa nu incerci sa-i schimbi.

Nu putem schimba factorii externi dar ne putem schimba pe noi. E chiar obligatoriu s-o facem daca vrem sa dezvoltam compania si sa supravietuim intr-un context de schimbare rapida.

Jim Rohn (celebru filozof de business) zicea ca un agricultor nu pretinde 3 veri si nicio iarna pentru a-si spori recolta si in niciun caz nu incearca sa schimbe clima. El doar foloseste contextul care ii este dat pentru a-si maximiza recolta.

Dr. Ioan Straut

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: