Publicat de: oazadeliniste | 13/01/2010

Este posibil sa avem o falsa pandemie?

Este posibil sa avem o falsa pandemie?

Intr-un interviu realizat de Bruno Odent pentru publicatia franceza L’Humanite saptamana aceasta, epidemiologul Wolfgang Wodarg presedintele Comisiei de sanatate a Consiliului Europei rupe tacerea si face niste declaratii pe care nu le putem trece cu vederea. El a obtinut acordul pentru a lansa o ancheta cu privire la implicarea laboratoarelor farmaceutice in campania de panica creata in jurul noului virus gripal. Iata cateva dintre raspunsurile oferite de el:

„In aprilie, la primul semnal de alarma din Mexic, am fost uluit de cifrele avansate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) pentru a justifica declararea unei pandemii. Am avut imediat suspiciuni: cifrele erau foarte mici, iar nivelul alarmei foarte ridicat. Nu erau nici o mie de bolnavi si se vorbea deja de pandemia secolului. Iar alerta extrema decretata se baza pe noutatea virusului. Insa afectiunile gripale se dezvolta foarte rapid, cu virusi care iau mereu alte forme si se instaleaza la noi gazde, animale, oameni etc. In sine, nu era nimic nou. In fiecare an apare un nou virus de acest tip „gripal”

„Pentru ca produsele sa poata fi puse la dispozitie cat mai rapid, in unele vaccinuri s-au folosit adjuvanti ale caror efecte au fost insuficient testate. Cu alte cuvinte: s-a dorit folosirea cu orice chip a acestor produse noi brevetate, in loc sa se puna la punct alte vaccinuri, in conformitate cu metodele traditionale de productie mult mai simple, mai fiabile si mai putin costisitoare. Si acest lucru fara nicio ratiune medicala. Numai in scopuri de marketing. (…) Ceea ce e mai grav, vaccinul creat de Novartis a fost produs intr-un bioreactor pe baza de celule canceroase. O tehnica ce nu a mai fost folosita pana acum”

„In mod normal, se folosesc oua de gaina pe care se cultiva virusurile. Trebuie sa se lucreze pe celule vii. Pentru ca virusurile se pot inmulti numai in acest fel, deci si produsele antivirus. Dar acest proces are un defect mare, este lent, e nevoie de foarte multe oua. Dureaza si este complex pe plan tehnic. O alta tehnica ce prezinta un potential remarcabil este cultivarea virusului pe celule vii in bioreactoare. Pentru aceasta, este nevoie de celule care sa creasca si sa se divida foarte repede. Seamana putin cu metoda folosita pentru cultura iaurtului, care are loc tot intr-un bio-reactor. Dar, in acest context, celula e atat de bulversata in mediul sau si in cresterea sa, incat se dezvolta ca o celula canceroasa. (…) se poate intampla ca in timpul procesului de fabricatie a vaccinului sa ramana resturi de celule canceroase in produs”

„Este o gripa cat se poate de normala. Ea nu cauzeaza nicio zecime din decesele provocate de gripa sezoniera clasica. Singurul lucru important care a condus la formidabila campanie de panica la care asistam este faptul ca reprezinta o ocazie de aur pentru reprezentantii laboratoarelor, care stiau ca vor trage lozul cel mare in cazul declararii unei pandemii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: