Postat de: oazadeliniste | 15/04/2009

Prajituri

Tort aromat cu crema de ciocolata

Clasicul tort de ciocolata va face deliciul tuturor invitatilor tai. Iti ia ceva timp sa-l pregatesti, insa rezultatul va fi deosebit.

Ingrediente si cantitati:

8 albusuri
200 grame de faina
50 grame de cacao
250 grame de zahar
1 baton de vanilie
zeama de lamaie
150 ml rom
3 oua
4 linguri cu zahar pudra
4 linguri cu faina
6 linguri cu cacao
300 ml lapte
50 grame unt
putina ciocolata din comert

Mod de preparare:

1.
Pentru blat: se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina si cacao, apoi se pune in forma unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit.
2. Intre timp, se prepara siropul: 250 grame de zahar se fierb 10 minute cu 1 ½ pahar cu apa, se ia de pe foc si se adauga ½ baton de vanilie, ½ lingura cu zeama de lamaie si 150 ml de rom.
3. Dupa ce s-a racit, se taie blatul in doua sau in trei si se insiropeaza bine.
4. Se unge fiecare foaie cu crema preparata astfel: se bat ouale intregi cu zaharul pudra, se adauga faina, cacao si ciocolata, apoi laptele fierbinte, si se fierbe pana se ingroasa.
5. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu untul frecat spuma. Se imbraca apoi cu crema si se orneaza cu ciocolata rasa.

 

Fursecuri in forma de oua de Paste

Iti doresti ca toate felurile de mancare sa fie in ton cu sarbatoarea Pastelui? Si desertul pe care il pregatesti pentru cei dragi se poate incadra in aceasta categorie, daca urmezi reteta de mai jos!

Ingrediente si cantitati:

1/2 cana unt, moale
1/3 cana zahar
2 lingurite lapte
1 cana faina
1/2 cana fulgi de nuca de cocos, dulci
zahar vanilat, pentru decor

Mod de preparare:

1. Intr-un vas de dimensiuni mari, amesteca untul si zaharul. Folosind mixerul, pe treapta de viteza medie, amesteca bine, pana cand obtii o compozitie cremoasa. Adauga laptele; amesteca din nou, astfel incat compozitia sa fie omogena. Redu viteza mixerului si adauga faina. Amesteca din nou, foarte bine. Incorporeaza fulgii de nuca de cocos, cu mana.
2. Inveleste aluatul astfel obtinut in folie pentru alimente, din celofan, si lasa-l la racit pana devine ferm, respectiv timp de 1-2 ore.
3. Incalzeste bine cuptorul. Din aluat, formeaza fursecuri de mici dimensiuni, similare unor oua de Paste. Asaza fursecurile pe o foaie de copt, neunsa, la distanta de 1,5-2 cm unul de celalalt. Introdu tava la cuptor 10-12 minute sau pana cand fursecurile incep sa se rumeneasca. Scoate tava din cuptor si lasa fursecurile la racit.

Pudreaza fursecurile cu zahar vanilat, pentru un plus de savoare.

Se obtin 48 de fursecuri.


Responses

  1. Very informative post.Really thank you! Awesome. ddedadddbcck


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: